Skip to main content

Over mij

Mijn naam is Francy Wilthuis, ik ben geboren in 1970 en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik ben meerscholen-schoolleider en daarnaast sinds 2020 coach voor iedereen die wil-thuis komen bij zichzelf. Vanaf 2022 mag ik mij ook internationaal gecertificeerd NLP-trainer noemen. Dat ik met NLP een prachtige tool in handen kreeg om mijn eigen fijnste leven te creëren (en ik blijf onderweg), maakte me enthousiast om te delen. Kennis en vaardigheden, houding en bewustwording. Het afpellen van de maskers om te zien wie daar werkelijk onder zit. Een prachtige reis die ik ieder van ons gun.

Ik werd geboren als tweede dochter in een liefdevol gezin met drie kinderen op een boerderij in een klein Twents dorp. Ik ben letterlijk een zondagskind; geboren op moederdag.

Het leven lachte me toe en na de lerarenopleiding ging ik al jong werken en trouwen. Op mijn 25e werd ik voor het eerst moeder. Het geluk kon niet op. Totdat "mijn noodlot" toesloeg toen ik 27 jaren jong was. Ik kreeg na 9 maanden zwangerschap te horen dat mijn kindje niet meer leefde. Floris, een prachtig kindje dat door domme pech het leven moest verlaten voordat het goed en wel begonnen was. Hij werd mijn witte vlinder.

Deze gebeurtenis is bepalend geweest voor veel ontwikkelingen en keuzes die ik daarna (door)maakte. Ik begreep meteen dat het de bedoeling was dat ik hier iets uit zou leren; dat deze ingrijpende gebeurtenis me meer zou brengen dan alleen verdriet. En dat heeft het gedaan. Het heeft me zoveel dankbaarheid, nederigheid, kracht, liefde en vertrouwen gegeven. Ik wist in die tijd niet hoe dat precies werkte voor me.

Toen ik, twee echtscheidingen later en inmiddels moeder van drie prachtige levenslustige kinderen, begon aan mijn NLP-opleidingen (Neuro Linguïstisch Programmeren) vielen veel puzzelstukjes op hun plaats.

Dat wat ik onbewust mijn leven lang al in de praktijk bracht, kon ik ineens begrijpen en daarmee nog beter toepassen.

Als dit voor mij werkt, als ik in staat ben om vanuit veerkracht en dankbaarheid de moeilijke situaties in mijn leven om te buigen naar kansen en mogelijkheden, dan kan dat ook voor anderen werken.

Ik maak het als schoolleider regelmatig mee dat mensen vastlopen, omdat ze in de loop van hun leven te ver van zichzelf verwijderd zijn geraakt. Samen met hen ga ik dan graag op zoek naar hun diepste waarden, talent, zingeving, hun kern, zodat ze zich herinneren wie ze zijn en weer thuis kunnen komen bij zichzelf.

Ben jij ook iemand die weer Wil-Thuiskomen bij zichzelf? Wil jij ook in staat zijn je gedrag positief en duurzaam te veranderen? Wil jij ook liefdevolle en autonome keuzes maken en het leven leiden dat past bij wie je bent in jouw diepste kern? Tijdens een kennismakingsgesprek kunnen we samen uitzoeken wat ik voor jou kan betekenen.

In 2021 schreef ik het boek “Het leven van een vlinder”. Dit boek vloog in oktober 2023 uit en is te bestellen op deze website onder het tabblad “Het boek”. Mocht je benieuwd zijn naar de inhoud, klik dan hier voor meer informatie. Wie weet is het lezen van dit boek de start van jouw helende reis en treffen we elkaar ergens onderweg.

Ik ontmoet je graag.